Dirk Kuijt even terug in Utrecht

De Europa-Leaguewedstrijd van FC Utrecht tegen Liverpool vanavond staat vooral het teken van de terugkeer van Dirk Kuijt. De spits van The Reds begon zijn profcarrière bij de Utrechtse volksclub. De geboren Katwijker debuteerde op 30 augustus 1998 in Stadion Galgenwaard tijdens FC Utrecht-Cambuur als invaller voor Michael Mols. In september 2001 speelde Kuijt zijn eerste Europese wedstrijd voor FC Utrecht, tegen Grazer AK. De international zou in totaal 184 officiële duels voor de club spelen en 66 doelpunten maken. Kuijt verruilde FC Utrecht in 2003 voor de Rotterdamse volksclub Feyenoord.

Op 26 augustus 2006 ging voor Kuijt een jongensdroom in vervulling toen hij voor Liverpool debuteerde tegen West Ham United, met zijn ernstig zieke vader op de tribune. Drie weken later maakte hij tegen Newcastle United zijn eerste treffer voor Liverpool.

Kuijt maakte zich de afgelopen seizoenen zeer geliefd bij FC Liverpool waar hij voorin nu een koppel vormt met Fernando Torres. De international stond afgelopen zomer in de belangstelling van Inter Milaan.

Liverpool speelt vanavond zonder aanvoerder Steven Gerrard. De middenvelder krijgt rust van manager Roy Hodgson. Naast Gerrard is ook verdediger Daniel Agger in Engeland achtergebleven. Liverpool versloeg in de eerste wedstrijd in groep K Steaua Boekarest met 4-1.

FC Utrecht-FC Liverpool19.00 uur