Opinie

    • Ik

Cadeautje

Tijdens het uitlaten van de hond kom ik Piet, mijn vroegere achterbuurman, tegen. Piet is een Leidenaar in hart en nieren; ruwe bolster, blanke pit. Laat nu zijn kleinzoon geboren zijn op 3 oktober, de dag van Leidens ontzet. De hele stad viert feest. Dit jaar wordt de jongen zes. Onlangs belde hij Piet op:

Tijdens het uitlaten van de hond kom ik Piet, mijn vroegere achterbuurman, tegen. Piet is een Leidenaar in hart en nieren; ruwe bolster, blanke pit. Laat nu zijn kleinzoon geboren zijn op 3 oktober, de dag van Leidens ontzet. De hele stad viert feest. Dit jaar wordt de jongen zes. Onlangs belde hij Piet op: „Opa, heb je er nog aan gedacht ?” „Wat dan?” „Nou opa, de kerrumus van drrie oktoberr.” „Jazeker heeft opa daaraan gedacht.” „En ook een spookhuis?”

„Tuurrlijk, opa zal het spookhuis toch niet vergeten!” Piet heeft zijn kleinzoon namelijk wijsgemaakt dat hij jaarlijks de kermis organiseert ter ere van diens verjaardag.

Fernanda van Keulen

    • Ik