Ab Klink vertelt het opnieuw, bijna

Ab Klink is weer actief aan de vooravond van het CDA-congres. De oud-mede-onderhandelaar namens het CDA heeft in verschillende media nog eens zijn bezwaren onder woorden gebracht tegen het kabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. Of liever gezegd: verteld hoe hij tot zich liet doordringen wat al geruime tijd bekend was.

In onderstaand vraaggesprek met Paul Witteman en Jeroen Pauw krijgt Klink alle ruimte voor zijn pleidooi tegen samenwerking met de partij van Wilders. Maar zijn argumentatie blijkt zich niet te hebben ontwikkeld. Het is geen voldragen redenering. Geen grotere inzichten waarvoor hij weken aan een tafel met Geert Wilders moest zitten. Het  klinkt en oogt niet als een requisitoir dat de congreszaal zal doen sidderen. Een wonder van bescheidenheid. Kijk maar, vanaf plm 5 minuten.

    • Marc Chavannes