6 redenen om uit te gaan

Duo Booka Shade

1 muziek

Booka Shade

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 21.30u. Entree: 16 euro (ex lidm. & servicekosten). www.melkweg.nl

Walter Merzinger en Arno Kammermeier van het Frankfurtse duo Booka Shade zijn vanaf begin jaren negentig actief in de elektronische muziek. Een mix van electro baslijnen en melodieuze, minimalistische techno.

2 tentoonstelling

Opening Kraakmuseum

Rotterdam: Witte de Withstraat 74. Opening om 17.00u. Geopend t/m zondag 3 okt, 13.00-18.00u. www.wdw74.wordpress.com

Vanmiddag wordt in het vers gekraakte pand op de Witte de Withstraat 74 te Rotterdam het Kraakmuseum geopend. Na de opening is er een programma van muziek, discussie en performances en om middernacht zal de inwerkingtreding van het kraakverbod feestelijk worden ingeluid. Tot en met zondag is er een tentoonstelling te zien die de kraakbeweging over meerdere decennia documenteert. Met o.a. posters en boeken, archiefbeelden en documentaires en audiomateriaal van onafhankelijke radio, debatten en theater.

3 flirtborrel

Vinexflirt

Rotterdam Delfshaven: Café De Ooievaar, Havenstraat 11. Tijd: 18.00-0.00u. www.vinexflirt.nl

De tweede editie van Vinexflirt: ‘een avondje ongedwongen flirten voor singles, wannabe-singles en non-singles’. Een dj zorgt voor zwoele klanken die later op de avond veranderen in dansbare tunes. De entree is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening.

4 amateurkunst

Kunstfactor Live!

Amsterdam: De Duif, De Brakke Grond en Theater De Engelenbak. T/m 2 okt. www.kunstfactor.nl

Om 20.00 uur gaat het landelijk amateurkunstfestival Kunstfactor Live! van start met een openingsspektakel op het Amsterdamse Amstelveld. Nog tot en met zaterdag laat Kunstfactor Live! zien wat Nederlanders in hun vrije tijd voor kunstzinnigs maken en doen, met een gevarieerd programma van voorstellingen, exposities, workshops, boottochten, talkshows, festivalmenu’s, conferenties en bijeenkomsten. De Duif is tijdens het festival omgetoverd tot Kunstfactor Live! Lab, met doorlopende presentaties van beeldende kunst, film en animatie, live-optredens en multimediale workshops.

5 dancefeest

Cosmic Sensation

Nijmegen: Park Brakkenstein. Tijd: 19.00-1.00u (ook op vr 1 & za 2 okt). Kaarten: 5 (vanavond)/7,50 euro (vr & za). www.cosmicsensation.nl

Tijdens Cosmic Sensation word je in een enorme koepel letterlijk omringd met spectaculaire beelden die de kosmische straling uit het heelal live zichtbaar maken. De straling wordt omgezet in beeld en in dansmuziek, die door dj’s wordt geremixed. Alle muziek wordt alle avonden van begin tot einde door 1000 draadloze koptelefoons ten gehore gebracht. Vanavond: Acos CoolKAs, Kings of AM, Onno Dekker (dj OD).

6 muziek

Club3voor12/Utrecht

Utrecht: dB’s. Tijd: 21.00u. Gratis. www.3voor12utrecht.nl

Vanavond vindt de 50ste editie van Club3voor12/Utrecht plaats. Met Woost, the Follies, I Am Oak, de Zwitserse One Man Band Urban Junior, Grizzly Adams en Shock & Awe.