5 redenen om tv te kijken

Mimoun Oaïssa in Kicks

1 keuringsdienst

De Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3, 20.25 - 20.55u.

Vandaag in de keuringsdienst van Waarde: de houdbaarheid van melk. De redactie kreeg een mail van een kijker die verse melk tijdens de vakantie buiten de koelkast had laten staan. Wonderlijk genoeg bleek de melk nog niet bedorven. De Keuringsdienst van Waarde onderzoekt hoe dat kan.

2 Film

Dan in Real Life

Net 5, 20.30 - 22.30u.

Als mannelijke auteur van een Lieve Lita-rubriek weet Dan hoe je pubers moet opvoeden en hoe je dat gedoe als flirten en daten moet aanpakken. Zijn eigen werkelijkheid is weerbarstiger. Hij is weduwnaar met drie temperamentvolle dochters. Bovendien staat de jaarlijkse familievakantie voor de deur, met een liefdevolle, neurotische familie. Het is jaloersmakend en beklemmend tegelijk. Dat is dan ook de emotie waarop Dan in Real Life van Peter Hedges inspeelt.

3 arm vs rijk

Naaste Familie

Ned. 20.30 - 21.30u.

Presentator Rob Kamphues brengt arme en rijke familieleden bij elkaar. Iedere aflevering staan er twee centraal. Het ene gezin heeft geen enkel financieel probleem, de andere komt nauwelijks rond.

4 alzheimer

Mam

Ned. 2, 23.00 - 00.05u.

In Mam van Adelheid Roosen filmde ze haar moeder die de Ziekte van Alzheimer heeft. Ze kruipt daarvoor in de wereld van haar moeder.

5 film

Kicks

Ned. 3, 23.25 - 01.15u.

Multiculturele mozaïekfilm over relaties tussen Marokkaanse Nederlanders en autochtonen. Onder de Marokkanen een politieagent in opleiding (Maryam Hassouni), een legerofficier (Mohammed Chaara) die twijfelt tussen de Nederlandse zeden en die van zijn vader, en een goed geïntegreerde kickbokser (Mimoun Oaïssa) die enthousiast als rolmodel voor jongeren fungeert. (Albert ter Heerdt, 2007).

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 25