Opinie

    • Ik

Vondelpark

’s Avonds laat. Ik moet de hond uitlaten. Ze wacht niet aan de deur zoals vanmiddag, maar blijft in haar mandje liggen. Ik besluit haar eruit te lokken. Eerst met een bal, waar ze verlangend naar kijkt. Daarna met een plakje worst. Ze probeert op te staan, maar zakt steeds weer door haar poten. Ik

’s Avonds laat. Ik moet de hond uitlaten. Ze wacht niet aan de deur zoals vanmiddag, maar blijft in haar mandje liggen.

Ik besluit haar eruit te lokken. Eerst met een bal, waar ze verlangend naar kijkt. Daarna met een plakje worst. Ze probeert op te staan, maar zakt steeds weer door haar poten.

Ik word ongerust en ga naar de dierenarts. Hij onderzoekt haar. Grote pupillen, ademt hysterisch, en natuurlijk: KAN. NIET. LOPEN. De dierenarts vraagt me waar ik vandaag met haar wandelde. „In het Vondelpark”, zeg ik. Er klikt iets bij de dierenarts. Hij zegt: „Je hond is gewoon stoned.”

Kimberly van der Laan

    • Ik