Vergoeding voor m uis in brood

This is an undated handout photo issued Tuesday Sept. 28, 2010 by Cherwell District Council, near Oxford England of a mouse in a loaf of Hovis bread bought by Stephen Forse, from Kidlington, England purchased online from Tesco supermarkets, through a store in Bicester, in January 2009. Forse was sickened when he found a dead mouse in his loaf of bread while making sandwiches for his children. The father-of-two thought the bread was just discoloured but on closer inspection saw the object was covered in fur. Following an investigation by council health officers, Premier Foods was ordered to pay 16,821 pounds, US$ 26,625, euro19,781, at Oxford Crown Court on Friday Sept. 24, 2010. (AP Photo/Cherwell District Council/PA) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE ** AP

Een dode muis in je brood vinden. Het overkwam de Brit Stephen Forse toen hij lunch voor zijn kinderen bereidde. De man, die het betreffende brood in 2009 bij supermarktketen Tesco kocht, verklaarde deze week voor de rechter dat hij in eerste instantie dacht dat de donkere plek in het brood slecht gemengd deeg was. Pas daarna ontdekte hij dat de donkere plek een vachtje had. In de rechtbank gaf fabrikant Premier Foods toe de gezondheidsvoorschriften te hebben overtreden. Gisteren kreeg de fabrikant een boete van ruim 19.600 euro. Forse verklaarde ziek te zijn geworden van de ontdekking. Helemaal toen hij merkte dat het staartje van de muis zoek was – waarschijnlijk al opgegeten. (AP)