Terrorist RAF toch weer voor de rechter

Becker (58) was ooit prominent lid van de RAF, de linkse terreurorganisatie die de Bondsrepubliek in de jaren zeventig en tachtig in de greep hield van aanslagen en ontvoeringen. Na een dodelijke aanslag in 1972 en haar latere arrestatie werd Becker in 1975 uitgewisseld voor een gekidnapte politicus. Later werd ze opnieuw gearresteerd en stond ze terecht wegens een schietpartij. Eind 1977 kreeg ze levenslang. In 1989 kreeg ze gratie.

In de loop van de tijd kwamen er echter steeds meer aanwijzingen dat Becker betrokken zou zijn geweest bij de moord op procureur-generaal Siegfried Buback, die in april 1977 door de RAF in Karlsruhe op klaarlichte dag werd doodgeschoten, samen met een ambtenaar en een chauffeur. Nog steeds is onbekend wie de daders zijn. Bubacks zoon Michael heeft het tot zijn levenstaak gemaakt om de dood van zijn vader op te helderen. Hij is medeaanklager in de zaak tegen Becker.

De Duitse justitie zegt over nieuw bewijs te beschikken waaruit zou blijken dat Becker wellicht degene is geweest die Buback heeft vermoord. Moord verjaart niet in Duitsland; de zaak wordt nu heropend.