Regen op komst

Na grijs weer verscheen vandaag de zon weer op veel plaatsen. Vanavond koelt het snel af met lokaal nevel en mist. Dikkere bewolking met regen trekt vannacht via Zeeland langzaam naar het oosten.

Vroeg in de nacht gaat het ook in Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant regenen, later ook in Noord-Holland, Utrecht en de rest van Noord-Brabant. In het noorden en oosten is het nevelig met plaatselijk mistbanken. Vooral in Groningen en Drenthe is het ’s ochtends nog zonnig waarna ’s middags ook hier de bewolking toeneemt en het later gaat regenen. In het westen van het land wordt het in de middag juist weer droog gevolgd door flinke opklaringen. De wind draait hier naar het zuidwesten. Het wordt zo’n 13 tot 17 graden. In de avond klaart het overal op maar de lucht is vochtig dus er ontstaat gemakkelijk nevel en mist.

Vrijdag begint de dag grijs maar de zon breekt later op veel plaatsen door. Met een matige zuidelijke wind wordt het rond 16 graden. In het zuidwesten neemt de bewolking echter weer toe op nadering van een regenstoring die vooral in de avond en nacht naar zaterdag nattigheid veroorzaakt.

Het weekeinde begint dan ook bewolkt en regenachtig maar zondag breekt de zon weer door en is het warm met op veel plaatsen ruim 20 graden.

Vooral in het westen vallen dan wel enkele pittige buien.