Overige films

Maid in Manhattan (Wayne Wang, 2002, VS). In romantisch sprookje wordt alleenstaande moeder annex kamermeisje Jennifer Lopez door politicus Ralph Fiennnes aangezien voor een echte dame. RTL5, 20.30-22.35u.

Indiana Jones and the Temple of Doom (Steven Spielberg, 1984, VS). Ook de tweede Indiana Jones-film (na Raiders of the Lost Ark) is een overrompelende en grootscheepse avonturenfilm. Archeoloog Harrison Ford maakt korte metten met wrede Inca-rituelen. SBS6, 20.30-22.55u.

Death Defying Acts (Gillian Armstrong, 2007, Engeland/Australië). Guy Pearce als ontsnappingskunstenaar Harry Houdini en Catherine Zeta-Jones als oplichtster. RTL8, 20.30-22.20u.

Pan’s Labyrinth (Guillermo del Toro, 2006, Mexico/Spanje/VS). Fantasy speelt in het Spanje van 1944, als de Burgeroorlog is gewonnen door de nationalisten. Een moeder is met haar dochter op weg naar haar nieuwe man, de commandant van een fort in het bos. Een faun lokt het meisje mee in een onderaards rijk. De vermenging van een sprookje met een grimmige periode uit de Spaanse geschiedenis is de grote prestatie van Del Toro. De sprookjesfiguren zijn weldadig ouderwets. Canvas, 21.15-23.10u.

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In de rubriek Overige films (29 september, pagina 19) staat bij Indiana Jones and the Temple of Doom dat Jones korte metten maakt met Inca-rituelen. De film spreekt echter van een ‘Kali-cultus’.

    • Overige Films