Doden door modder Mexico

In Mexico wordt gevreesd voor honderden doden na een aardverschuiving. In het dorpje Santa Maria de Tlahuitoltepec, in het arme zuidoosten van Mexico, zijn 100 tot 300 huizen verwoest door een modderstroom die daar gisteren in de ochtend van een heuvel kwam. Ulises Ruiz, de gouverneur van provincie Oaxaca, schat dat 500 tot 600 mensen door de modderstroom zijn overvallen in hun slaap. De gouverneur vertelde aan de televisiezender Televisa dat reddingswerkers moeite hebben om het rampgebied te bereiken. Veel wegen zijn onbruikbaar door andere modderstromen. De modderstroom is het gevolg van dagenlange zware regenval veroorzaakt door de passerenden orkanen Matthew en Karl. Ook andere delen van zuidelijk Mexico en Latijns-Amerika hebben last van het weer. In Mexico kwamen in het weekeinde vóór de aardverschuiving al vijftien mensen om bij overstromingen. In Colombia werden zondag dertig mensen begraven onder een modderstroom toen ze ten noordwesten van Bogota van bus wisselden omdat de weg versperd was door een gevallen rotsblok. In Honduras zijn onlangs zeker vier mensen omgekomen bij overstromingen. (AP, Reuters)