6 redenen om tv te kijken

1 zelfbeeld

Trinny & Susannah: Missie Holland

RTL4, 20.30-21.30 u.

De twee bekende Britse stylisten hebben hun werkterrein verplaatst naar de gemiddelde slecht geklede Nederlander.

2 film

Pan’s Labyrinth

Ned. 2, 20.50-21.20 u.

Pan’s Labyrinth speelt in het Spanje van 1944 als de Burgeroorlog is gewonnen door de nationalisten van Franco. Een moeder is met haar dochter op weg naar hun nieuwe man en vader, de commandant van een fort in het bos. Een faun lokt het meisje mee in een fantastisch vormgegeven onderaards rijk. De verschillende werelden raken langzaam maar zeker in dezelfde sfeer van spanning. (Guillermo del Toro, 2006)

3 reality

Discovery saved my life

Discovery, 21.35-22.35 u.

Dankzij veelvuldig kijken naar de documentaires op deze zender, hebben mensen hun vege lijf weten te redden in natuurrampen, bij aanvallen van haaien, krokodillen en uit andere levensbedreigende situaties.

4 docu

Import: Champagne Spy

Ned. 2, 23.40-01.13 u.

Documentaire over Wolfgang Lotz, spion voor de Israëlische geheime dienst, van zijn zoon. Die ontdekte dat hij er in zijn geheime dubbelleven ook een andere vrouw op na hield.

5 docu

Verslaafd aan verzamelen

SBS 6, 23.40-00.35 u.

Mensen bij wie de verzamelwoede uit de hand loopt, krijgen van experts hulp met indammen, opruimen en weggooien.

6 film

Vertigo

RTL7, 00.15 u.

Een mijlpaal in de filmgeschiedenis en een van de beste films ooit gemaakt: de romantische thriller Vertigo. Inspecteur met hoogtevrees moet voor een collega diens vrouw schaduwen. Hij wordt verliefd, zij valt van een kerktoren. Dan duikt haar dubbelganger op. Met: James Stewart en Kim Novak. (Alfred Hitchcock, 1958)