Perfecte landing in Noord-Kazachstan

Rotterdam, 28 sept. Een parachute als een ijsmuts en een land als een lappendeken. Zaterdag landden de Russische kosmonauten Alexander Skvortsov en Mikhail Korniyenko en de Amerikaanse astronaut Tracy Caldwell Dyson in het noorden van Kazachstan. Daarmee sloten zij een verblijf van 176 dagen af in het internationale ruimtestation ISS. Hun vertrek was door een technische storing een dag vertraagd. De landing verliep perfect. Het ISS bevond zich tijdens de landing 400 kilometer boven de Stille Oceaan, ter hoogte van de Japanse kust. foto Reuters The Soyuz TMA-18 spacecraft is seen as it lands near the town of Arkalyk, northern Kazakhstan September 25, 2010. A Soyuz capsule carrying Russians Alexander Skvortsov and Mikhail Korniyenko, and NASA's Tracy Caldwell Dyson came back to Earth from the International Space Station and landed safely in Kazakhstan on Saturday, a day after an initial attempt to return was aborted after latches holding the Soyuz TMA-18 craft to the orbital station failed to open. REUTERS/Maxim Shipenkov/Pool (KAZAKHSTAN - Tags: SCI TECH POLITICS) REUTERS