Overige films

Le professionel (Georges Lautner, 1981, Frankrijk). Harde avonturenfilm. Franse huurling Jean-Paul Belmondo dient Afrikaanse president te liquideren. Racistische en seksistische ondertonen gingen de voor dit type film aanvaardbare dosis ver te boven. TV5, 18.35-20.20u.

The Accidental Spy / Te wu mi cheng. (Teddy Chan, 2001, Hongkong). Naast de speelse acrobatiek van Jacky Chan vormen de stunts de grootste attractie. Volgens het onschuldig onzinnige scenario blijkt de verweesde Chan, verkoper van fitnessapparatuur, de geheime zoon van een Koreaanse dubbelspion. In het Cantonees gedraaid. RTL7, 20.30-22.10u.

The Greatest Game Ever Played (Bill Paxton, 2005, VS). Geprezen periodefilm over de authentieke zegetocht van de Amerikaanse arbeidersjongen Francis Ouimet (Shia LaBeouf) tijdens de US Open van het golf anno 1913. Zijn levensverhaal wordt afgezet tegen dat van de Britse sterspeler Harry Vardon (Stephen Dillane). Ook met Amanda Tilson en Peter Firth. BBC1, 0.35-2.30u.

Tous les matins du monde (Alain Corneau, 1991, Frankrijk). Sobere, imposante studie naar muziek en hartstocht in de tweede helft van de zeventiende eeuw, de bloeiperiode van de barok en de viola da gamba. Morgen, Arte, 14.45-16.45u.

    • Overige Films