Noord-Korea stelt opvolging veilig

Seoul. Afgevraardigden van de communistische partij uit heel Noord-Korea arriveren in Pyongyang voor het partijcongres. Voorafgaand aan de conferentie gisteren benoemde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il zijn jongste zoon Kim Jong-un tot generaal in het Noord-Koreaanse volksleger. De benoeming, waarover bericht werd door de staatsmedia, is een belangrijk indicator dat de jongste Kim wordt klaargestoomd om zijn vader op te volgen als leider van het meest gesloten land ter wereld. Foto Reuters/KCNA HANDOUT RESTRICTED TO EDITORIAL USE AND EDITORIAL SALES - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA via KNS" This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency on September 27, 2010 shows members of the Workers Party of Korea arrive at the Pyongyang station on September 26 to attend the party conference in Pyongyang, which will start from September 28. North Korea's powerful military has nominated the youngest son of leader Kim Jong-Il as a delegate to a historic ruling party meeting this week, a newspaper reported on September 27, 2010. The communist party conference scheduled to start September 28 is widely expected to set the stage for an eventual power transfer from the ailing 68-year-old to his youngest son Jong-Un. AFP PHOTO / KCNA via KNS / HO AFP