mensen

De roman Mama Tandoori van Ernest van der Kwast krijgt een theaterversie. Niehe Media, het productiebedrijf van Ivo Niehe, heeft de theaterrechten verworven. Dat liet uitgeverij Nijgh & Van Ditmar gisteren weten. Het theaterstuk gaat in maart 2012 in première. Voor de regie is Ron Cornet aangetrokken. In juni werd al bekend dat het boek wordt verfilmd. Kasander Film werkt aan een internationale coproductie die in ieder geval in Nederland en India wordt opgenomen. Mama Tandoori gaat over de onalledaagse Indiase familie van de schrijver. (ANP)

Een schilderij van Claude Monet (1840-1926) heeft een ruzie veroorzaakt tussen twee musea in Parijs. In het Grand Palais in Parijs opende dit weekeinde de grootste tentoonstelling ooit van werken van Monet, met ongeveer tweehonderd schilderijen in bruikleen. Maar de naar verwachting ongeveer 700.000 bezoekers van het Grand Palais zullen een aantal belangrijke werken van Monet moeten missen, waaronder Impression, soleil levant uit 1872. Dat doek hangt een paar straten verderop in het Musée Marmottan. Dat museum opent op 6 oktober een eigen Monet-tentoonstelling: ‘Claude Monet, son musée’. Het Grand Palais en het Musée Marmottan zijn er niet in geslaagd overeenstemming over de bruikleen te bereiken. Combi-kaartjes voor de twee exposities worden niet verkocht. (ANP)