LiveView: afstandsbediening voor aartsluie Android-bellers

liveviewBen je te lui om je telefoon uit de binnenzak te halen om te kijken of er nieuwe berichten zijn binnengekomen? In dat geval is  de LiveView van Sony Ericsson een geschikte aankoop. De telefoonfabrikant kondigde vandaag deze kleine display aan, waarmee je je Android telefoon via bluetooth op afstand kunt bedienen. Het vierkante kastje bevat een scherm van 128 x 128 pixels (met een aanraakgevoelig scherm randje) en laat zich ook bedienen via knoppen aan de buitenkant. Eenmaal opgeladen gaat de batterij 4 dagen mee.

Je kunt de LiveViews als een polshorloge dragen of ergens aan vast klikken, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er op je smartphone binnenkomt. De LiveView werkt niet alleen op Sony Ericsson toestellen, maar in principe op elke smartphone met Android 2 of hoger. De prijs van deze accessoire - eind dit jaar in de winkel – is nog niet bekend. Sony heeft zijn hart verpand aan Android: onlangs maakte het bedrijf bekend dat het stopt met de ontwikkeling van telefoons met Symbian.

Functies van de LiveView:

 • Bediening muziekspeler
 • Weergave Facebook en Twitter updates
 • Weergave ontvangen sms-berichten
 • Weergave RSS feeds
 • Toont telefoonnummer van inkomende oproepen
 • Dempen beltoon voor inkomende oproepen
 • Lijst gemiste oproepen
 • Herinneringen kalender
 • Find your phone
 • Weergave tijd en datum
  • Marc Hijink