Kort nieuws Sport

Seedorf: terugkeer bij Ajax voorlopig niet aan de orde

Amsterdam, 28 sept. Voetballer Clarence Seedorf weet nog niet of hij ooit terug zal keren naar zijn oude club Ajax. Vanavond is de 34-jarige middenvelder met AC Milan de tegenstander van de Amsterdammers in de Champions League. „Ik heb geen idee of ik ooit nog iets bij mijn oude club ga doen”, zei hij gisteravond in de Arena. „Het zou goed zijn als Ajax jaarlijks in de Champions League speelt. Maar ik zit voorlopig nog in Italië.” Seedorf zegt dat Ajax zeker niet onderschat moet worden, ondanks hun kansloze nederlaag tegen Real Madrid. „Ajax is goed gestart in de competitie. Maar we kijken niet zozeer naar de resultaten, maar meer naar de kwaliteiten van een team. Ze zullen bovendien erg gemotiveerd zijn.” (ANP)

FIFA komt keeper Togo tegemoet

Berlijn, 28 sept. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de oud-doelman van Togo, Kodjovi Obilale, enige financiële genoegdoening gegeven voor de terreuraanslag op de spelersbus bij de grens van Angola en Congo. Daarbij raakte Obilale zwaargewond. De keeper vroeg eerder de Afrikaanse voetbalbond CAF tevergeefs om steun. De FIFA zegde een bedrag van 18.500 euro toe uit een hulpfonds. FIFA-voorzitter Sepp Blatter plaatste daarbij wel de kanttekening dat zijn organisatie niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de tragische aanslag. De selectie van Togo was in januari per bus op weg naar Angola voor deelname aan de Afrika Cup toen Angolese rebellen het voertuig onder vuur namen. De assistent-trainer en perschef van Togo kwamen daarbij om het leven. (ANP)

De Bakker door naar tweede ronde

Bangkok, 28 sept. Tennisser Thiemo de Bakker is gisteren goed begonnen aan het ATP-toernooi van Bangkok. De nummer 47 van de wereldranglijst versloeg in de eerste ronde Marc López uit Spanje in twee sets: 7-5 en 6-0. De Bakker kwam in de eerste set met 5-2 achter, maar won daarna elf games op rij. In de volgende ronde treft De Bakker de Duitser Daniel Brands. Jesse Huta Galung werd bij de challenger in Napels gisteren in de eerste ronde uitgeschakelde door de Italiaan Alberto Brizzi. De Nederlander won de eerste set met 6-3 maar verloor vervolgens met twee keer 6-4. (ANP)

Twitterverbod voor golfers Ryder Cup

Newport, 28 sept. De golfers uit Europa en de Verenigde Staten die meedoen om de Ryder Cup mogen tijdens het toernooi, dat donderdag begint, geen gebruik maken van Twitter. De captains van de twee teams, Corey Pavin en Colin Montgomerie, hebben daarover overeenstemming bereikt. Ze denken dat de spelers zich beter op het toernooi kunnen concentreren. „Het is belangrijk om de aandacht op de Ryder Cup te houden en op het spelen van de wedstrijden”, aldus de Amerikaanse captain Pavin. (ANP)

Traksel tekent bij Pegasus Sports

Melbourne, 28 sept. Wielrenner Bobbie Traksel rijdt volgend jaar voor de Pegasus Sports-formatie. Het nieuwe Australische team met ProTour-ambities bevestigde in verscheidene media de komst van een twintigtal renners, onder wie de Nederlander. Naast Traksel, die nu nog voor Vacansoleil koerst, heeft Pegasus Sports zich voor volgend jaar verzekerd van de diensten van onder anderen Robert Hunter en Svein Tuft. (ANP)

WK zwemmen in 2013 in Barcelona

Punta del Este, 28 sept. De zwemmen (langebaan) van 2013 worden gehouden in de Spaanse stad Barcelona. Dat heeft de wereldzwembond FINA gisteren bekendgemaakt op de bondsvergadering in Punta del Este, in Uruguay. De FINA moest op zoek naar een andere locatie, nadat Dubai had aangegeven wegens geldgebrek het toernooi niet te kunnen organiseren. De WK zwemmen in 2011 vinden plaats in de Chinese havenstad Shanghai. (AP)

Geen prijzengeld in Marathon Cup

HOOGLAND, 28 sept. De marathonschaatsers zullen in de Marathon Cup voorlopig alleen voor de eer strijden. De marathonsectie van schaatsbond KNSB heeft namelijk niet voldoende financiële middelen om ook prijzengeld uit te keren. Dat zei marathoncoördinator Teun Breedijk vandaag. De schaatsbond zoekt nu naast hoofdsponsor KPN een subsponsor die het prijzengeld op tafel wil leggen. (ANP)