Kort nieuws Economie

Royal Bank of Scotland schrapt 500 banen

Londen, 28 sept. De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) gaat opnieuw in de organisatie snijden om kosten te besparen. De bank, tijdens de financiële crisis gered door de Britse overheid, schrapt vijfhonderd banen bij de investeringsdivisie. Dat heeft RBS vandaag bekendgemaakt. De Britse bank schrapte eerder deze maand al 3.500 banen bij verscheidene administratieve divisies. Sinds het begin van de crisis zijn er 27.000 banen verdwenen. Bij RBS werken wereldwijd 160.000 mensen. De bank nam in 2007 onderdelen van ABN Amro over. (ANP)

Aegon sluit meer afdelingen in VK

AMSTERDAM, 28 sept. Verzekeraar Aegon sluit twee kleinere onderdelen in het Verenigd Koninkrijk. De kosten bij de matig draaiende Britse divisie – Groot-Brittannië is de op drie na grootste markt voor Aegon – moeten eind 2011 met 25 procent zijn verlaagd. Het gaat om de onderdelen pensioenadministratie voor derden en software voor arbeidsvoorwaarden. Er werken 89 mensen bij de twee afdelingen. Eerder deze maand kondigde Aegon aan 106 banen te schrappen bij de verkoopdivisie. Aegon heeft in Groot-Brittannië 4.000 medewerkers. (ANP)

Consument zoekt vaker op internet

DEN HAAG, 28 sept. Consumenten zoeken bij de aankoop van een product vaker vooraf naar informatie op internet. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Thuiswinkel.org en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). De helft van de Nederlanders doet een beroep op het internet bij de aanschaf van producten. Bij ongeveer 20 procent van de aankopen leest de klant reclamefolders. Bij ruim 30 procent van de aankopen werd de winkel bezocht voor informatie. (ANP)