ik@nrc.nl

Berlijn. Na honderd dagen voorbereiding (met de hardloopkalender van Rob Veer) sta ik eindelijk aan de start van de echte marathon: 42,195 kilometer langs alle historische gebouwen. Ik ga proberen een tijd neer te zetten tussen de 3 en 4,5 uur. Omdat het mijn eerste marathon is, start ik in vak H, het laatste. Al gauw merk ik dat het moeilijk lopen is met alleen maar mensen voor je. Ik spring op de stoeprand. Op het gras. Probeer mensen niet nat te spatten als ik terugspring, in de plassen langs de weg. Entschuldigung. Moet goede passeertechnieken nog leren. Als ik 26 seconden te laat binnenkom om me te mogen inschrijven voor de marathon van Boston, heb ik nog niets van Berlijn gezien. Ik ben 3 uur 31 minuten en 25 seconden bezig geweest met mensen passeren.

    • Bas Grevelink