Af en toe zon

Zonnige perioden in de noordoostelijke helft van het land morgen, terwijl het in het zuiden en in grote delen van de Randstad grijs blijft. De wolken houden verband met een verzwakte storing van een lagedrukgebied dat van boven Polen naar Oekraïne trekt.

Na morgen wordt een andere depressie belangrijker, bij IJsland. Een hogedrukgebied boven Scandinavië biedt nog wat tegenwicht, tijdelijk versterkt door hogedrukwerking ten westen van Portugal. Af en toe levert dit zon op, bijvoorbeeld in de noordoostelijke helft van het land. Vanuit die hoek klaart het vanavond en vannacht op. Wel ontstaat op diverse plaatsen mist. Het zuiden en zuidwesten kennen weinig opklaringen. Het koelt af naar plaatselijk 4 graden in Groningen tot rond 11 graden in Zeeland.

Morgen breekt periodiek de zon door, maar grote delen van Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en de Randstad blijven veelal bewolkt en soms ook mistig. Verspreid valt er ook wat motregen. Wel gebeurt dat in van oorsprong zachte lucht, waardoor het er nog 15 of 16 graden wordt, terwijl Groningen, Friesland en Drenthe 13 of 14 graden noteren.

In de avond arriveert de eerste regenzone van de IJslandse depressie boven de westkust. Er breekt dan een wisselvallige periode aan met regelmatig regen. Maar af en toe ook met zon, bijvoorbeeld op vrijdag.