5 redenen om tv te kijken

Kung Fu Hustle zit vol verwijzingen scene uit de film Kung Fu Hustle (2004)

1 kunst

Opium

Ned. 2, 20.50-21.20 u.

Cornald Maas in gesprek me t recensenten over de tentoonstelling Fashion Ahoy, marinelook-mode in het Scheepvaartmuseum. En de film Exit through the giftshop van Banksy.

2 zangles

Glee

RTL 5, 20.30-22.30 u.

Dubbele aflevering over het highschoolproject Glee. Om het spannend te maken en de competitiedrang te verhogen, worden de jongens en meisjes in aparte groepen ingedeeld.

3 martial arts

Kung Fu Hustle

RTL 7, 22.10-00.10 u.

Je moet even je ogen uitwrijven bij Kung Fu Hustle. We waren al gewend aan Amerikaanse films vol verwijzingen naar Aziatische films. Dit is een Aziatische film vol verwijzingen naar Amerikaanse films. Westside Story, Porgy and Bess, The Matrix – je weet niet wat je ziet. En het beste is dat Kung Fu Hustle er geen vervelende film van wordt. Het is een duizelingwekkende en daverende martial arts-komedie. Met: Stephen Chow, Wah Yuen, Qiu Yuen, Kwok Kuen Chan, Hsiao Liang. (Stephen Chow, 2004)

4 medicijnen

Pill Poppers

Canvas, 22.15-23.05 u.

Documentaire over geneesmiddelen. Tijdens ons leven nemen we gemiddeld 14.000 pillen in. Maar wat weten we er eigenlijk van?

5 voedsel

The Future of Food

Canvas, 23.05-23.55 u.

Slot van tweedelige documentaire over de zoektocht naar oplossingen voor de dreigende voedselcrisis. In Havanna worden er volop voedingsgewassen geteeld in tuinen en op braak liggende terreinen in het midden van de stad. In Groot-Brittannië wordt er geëxperimenteerd met tarwe die zichzelf bemest met genen die uit klaver zijn gehaald. Ook andere, minder voor de hand liggende oplossingen komen aan bod, zoals in labo’s gemaakt voedsel, boerderijen in verdiepingen en ecosystemen waarin tegelijk vissen en planten worden gekweekt.

Bekijk de volledige programmagegevens op 27.