Weer te fris

Na een regenachtige dag zullen de komende twee dagen weer droog verlopen. Op langere termijn is het nog wisselvallig, waarbij de temperaturen te laag blijven voor de tijd van het jaar.

Het lagedrukgebied dat vandaag voor regen zorgde, trekt de komende dagen oostwaarts. Onder invloed van een hogedrukgebied, dat vanuit Scandinavië over de noordelijke helft van ons land uitloopt, verbetert het weer, met frisse lucht vanuit het noorden.

Ook later in de week, als dit hogedrukgebied naar het oosten wordt weggedrukt en een zuidelijke stroming op gang komt, blijft het betrekkelijk koel.

Maar eerst komt een zachte nacht waarin het onder de bewolking niet verder afkoelt tot 10 à 12 graden. Geleidelijk wordt het vanuit het noorden steeds droger. Hier en daar is het nevelig.

Morgenochtend verlaat de laatste regen ook het zuiden van Limburg. In het noorden breekt de bewolking in de loop van de dag, waardoor het zonnetje zo nu en dan te zien is. In het zuiden blijft het vrij grijs. Bij weinig wind uit noordoostelijke richting stijgt het kwik naar 15 tot lokaal in Zuid-Holland en Zeeland 17 graden.

Woensdag en vrijdag zijn twee droge dagen met geregeld zon.

Donderdag en zaterdag daarentegen is het weer overwegend bewolkt en regenachtig. Met maxima rond 15 graden blijft het betrekkelijk fris.