vandaag

In het nieuws:

In Haïti start de campagne voor de presidentsverkiezingen. Hiphop-ster Wyclef Jean, voormalig voorman van The Fugees, trok zich onlangs terug als kandidaat. Een kiescommissie sloot Jean uit van deelname, omdat hij niet in Haïti woont. De verkiezingen staan gepland voor 28 november.

Unesco organiseert vanaf vandaag in Moskou de allereerste wereldconferentie ter verbetering van de jeugdzorg. Het doel is onderwijs en zorg voor jongeren wereldwijd te bevorderen.

Patrick van der Weijden, voormalig Nederlands kolonel, getuigt in de zaak tegen Radovan Karadzic. De sluipschutterdeskundige rapporteert over schietincidenten in Sarajevo en probeert te identificeren van waar er schoten zijn gelost. Karadzic, voormalig politiek leider van de Bosnische Serviërs, staat terecht voor onder meer volkerenmoord en terreur.