Sport kort

Handbalsters winnen Holland Toernooi, Brazilië wordt tweede

ROTTERDAM. De Nederlandse handbalsters hebben gisteren het Holland Toernooi gewonnen. Ze hadden tegen Montenegro genoeg aan een gelijkspel, maar sloten het toernooi dankzij een zege in stijl af: 29-24. De speelsters van coach Henk Groener hadden bij rust al een ruime voorsprong opgebouwd (14-9) en het team stond die naarmate de wedstrijd vorderde niet meer af. Eerder versloegen de handbalsters tijdens het toernooi al Brazilië, dat tweede werd, en IJsland. (ANP)

Nederland voorlopig vierde bij reining

LEXINGTON. De Nederlandse reining-equipe staat na het eerste weekend van de Wereldruiterspelen in Lexington (Kentucky) op de vierde plaats. De Verenigde Staten staan eerste, vóór Oostenrijk en Brazilië. Opvallendste deelnemer voor Nederland in deze Amerikaanse vorm van dressuur was Anky van Grunsven. De drievoudig olympisch kampioene reed een persoonlijk record en staat 25ste in de tussenstand. Hubertus Heule is met de dertiende plek de beste Nederlander. (ANP)

Driebanders lopen finale van EK mis

ANKARA. De Nederlandse driebanders hebben gisteren in de halve finales van het Europees kampioenschap voor landenteams verloren van Denemarken. Jean-Paul de Bruijn was in Ankara kansloos tegen Dion Nelin: 3-15, 9-15 en 7-15. De tweestrijd was beslist toen Raimond Burgman in zijn partij tegen Brian Zola Hansen de tweede set verloor, na de eerste set met 15-6 te hebben gewonnen. De Denen verloren in de finale van de Belgische driebanders Eddy Merckx en Eddy Leppens. België had in de halve finales Italië verslagen. (ANP)

Trampolinespringers verrassen met goud

LOULE. Kirsten Boersma en Tara Fokké hebben bij wereldbekerwedstrijden trampolinespringen in Loulé goud gewonnen bij het synchroonspringen. Het duo plaatste zich als achtste van de kwalificatie voor de finale. Daarin zorgde het Nederlandse duo voor een verrassing, door onder anderen het favoriete Chinese paar Li Dan/Zong Xinping naar de tweede plaats te verwijzen. (ANP)

Derde plek voor golfer Derksen in Parijs

PARIJS. Robert-Jan Derksen is gisteren als gedeeld derde geëindigd bij de Vivendi Cup in Parijs. De Nederlandse golfer draaide een laatste ronde van 71 slagen en bracht zijn totale aantal op 274. De Britse winnaar John Parry had drie slagen minder nodig. Joost Luiten eindigde op de 30ste plaats met 281 slagen. Maarten Lafeber moest één slag toegeven op Luiten en werd 35ste. (ANP)

Italiaan Biaggi pakt wereldtitel superbike

MILAAN. Max Biaggi heeft gisteren de wereldtitel superbike veroverd. De Italiaanse motorcoureur zag zijn Britse concurrent Leon Haslam uitvallen in de tweede race op het circuit van Imola. Biaggi had aan de vijfde plaats genoeg om zich te verzekeren van de eindzege. Biaggi (39) won vier wereldtitels in de 250cc, de laatste was dertien jaar geleden. (ANP)

Moshage vervangt Masela op WK turnen

ROTTERDAM. Yvette Moshage is gisteren door de bond aangewezen voor de WK turnen, volgende maand in Rotterdam. Ze vervangt Wyomi Masela, die vorige week geblesseerd raakte aan haar elleboog. (ANP)