Lezer, geef uw oordeel over moord

Heeft een Belgische vrouw in 2006 haar liefdesrivale vermoord door haar parachute onklaar te maken? De Vlaamse regionale krant Het Belang van Limburg nodigt haar lezers uit om via internet over deze vraag te stemmen.

De voorzitter van het gerechtshof in Tongeren, waar de zaak dient, is allerminst te spreken over deze actie. „Het is bijzonder onkies dat men zulke polls wil organiseren”, zei hij vanochtend aan het begin van de tweede procesdag. „Dit proces is bittere ernst en geen consumptieartikel. Dit is geen wedstrijd.” Hij riep de pers op tot zelfregulering. Ook vroeg hij de juryleden geen rekening te houden met de peiling.

De rechtszaak over de parachutemoord trekt grote aandacht in België. De 26-jarige Els Clottemans wordt ervan verdacht een 38-jarige vriendin door sabotage van haar parachute om het leven te hebben gebracht. Beiden hadden een relatie met een man uit Eindhoven, die lid was van dezelfde vereniging.

Het proces duurt naar verwachting tot 20 oktober. Als de jury haar schuldig bevindt, kan de verdachte levenslang krijgen. (ANP)