Kort nieuws Sport

Golfer Derksen derde bij Vivendi Cup in Parijs

Parijs, 27 sept. Golfer Robert-Jan Derksen (36) is gisteren op een gedeelde derde plaats geëindigd bij de Vivendi Cup in Parijs. Hij draaide een laatste ronde van 71 slagen en bracht zijn totaal aantal op 274. De Britse winnaar John Parry had drie slagen minder nodig. Door zijn goede resultaat in Frankrijk staat Derksen 47ste op de ranglijst van de Europese tour. Hij is zeker van deelname aan het eindtoernooi in Dubai. Qua verdiensten komt Derksen dit seizoen op ruim 480.000 euro. Jim Furyk overtreft in dat opzicht Derksen, want hij legde afgelopen weekeinde beslag op de bonus van tien miljoen dollar als winnaar van de FedEx Cup. De Amerikaan bleef gisteren bij het Tour Championship in Atlanta de Brit Luke Donald nipt voor. Zijn derde toernooizege van het jaar op de PGA Tour leverde hem nog eens ruim 1,3 miljoen dollar op. (ANP)

Groter tekort voor BV Veendam

Veendam, 27 sept. Het begrotingstekort van BV Veendam blijkt groter dan gedacht. Dat maakte de voetbalclub uit de Jupiler League gisteravond bekend. De Groningers hebben te kampen met een gat van 245.000 euro. Voor de start van het seizoen werd het tekort nog geschat op 180.000 euro. „Het was mij al betrekkelijk snel duidelijk dat er géén sprake was van een sluitende en door sponsorcontracten afgedekte begroting”, aldus algemeen directeur Henk Eising. Het tekort is vooral ontstaan door een slordige commerciële administratie. Veendam is bezig met een plan om investeerders aan zich te binden die voor een deel eigenaar worden van de club. Volgens Eising hebben de eerste bedrijven zich al gemeld. (ANP)

Nieuw contract Van Gaal bijna rond

München, 27 sept. Voetbalclub Bayern München zal deze week het contract van trainer Louis van Gaal verlengen. De negende plaats op de ranglijst en het verlies tegen koploper FSV Mainz 05 doen volgens voorzitter Karl-Heinz Rummenigge niet ter zake. „We veranderen niet van mening na een slechte wedstrijd of een nederlaag. Met de verlenging willen we duidelijk aangeven hoe belangrijk hij voor ons is”, benadrukte voorzitter Rummenigge vandaag in de Duitse krant Bild. Hij haalde zaterdag hard uit naar de eigen ploeg. „Met name onze internationals moeten nu opstaan. Met onze trainer heeft het niets te maken. Hij verricht hier superwerk.” Bayern München wil de overeenkomst met één jaar verlengen tot medio 2012. (ANP)

Recordtijd Komon 10 km in Utrecht

UTRECHT, 27 sept. De Keniaanse atleet Leonard Komon (22) heeft gisteren in Utrecht een wereldrecord gelopen op de 10 kilometer. Hij legde de afstand af in een tijd van 26 minuten en 44 seconden. Dat is zeventien seconden sneller dan de oude toptijd die zijn landgenoot Micah Kipkemboi Kogo vorig jaar liep in Brunssum. Komon liep als eerste atleet onder de 27 minuten. De marathon in Berlijn werd gewonnen door de Keniaan Patrick Makau (25). Zijn tijd was 2 uur, 5 minuten en 8 seconden. Door de slechte weersomstandigheden kwam het niet van de geplande aanval op het wereldrecord. (ANP)

Nederland wint Holland Toernooi

Rotterdam, 27 sept. De Nederlandse handbalvrouwen hebben gisteren het Holland Toernooi op hun naam geschreven. Na overwinningin op IJsland en Brazilië won de ploeg van coach Henk Groener ook het laatste duel tegen Montenegro: 29-24. Bij rust had Nederland al een goede marge opgebouwd (14-9) en stond die voorsprong niet meer af. Maura Visser was met zes treffers topscorer van Nederland. (ANP)

Politie hindert wielrenners WK

Geelong, 27 sept. De politie in het Australische Geelong wil dat de wielrenners die trainen voor de wereldtitelstrijd zich aan de verkeersregels houden. „Ze gaan op de bon als ze de regels overtreden, al is het de wereldkampioen zelf”, sprak senior-sergeant Shane Coles vandaag. Volgens de agenten worden de verkeersregels structureel overtreden: stoplichten worden genegeerd en renners rijden met meer dan twee naast elkaar. (ANP)

Moshage vervangt Masela op WK

Rotterdam, 27 sept. Yvette Moshage is gisteren aangewezen voor de WK turnen, die volgende maand plaatsvinden in Rotterdam. Ze vervangt Wyomi Masela, die vorige week geblesseerd raakte aan haar elleboog. (ANP)