Kort nieuws Economie

OM verdenkt pensioenfonds AZL

DEN HAAG, 27 sept. Het Openbaar Ministerie (OM) wil onder anderen een oud-directeur van een vastgoeddochter van pensioenfonds AZL vervolgen omdat hij steekpenningen zou hebben aangenomen. Dat heeft een woordvoerder van het functioneel parket van het OM vandaag gezegd naar aanleiding van een artikel in het Financieele Dagblad (FD). In totaal zijn er vier verdachten, twee omkopers en twee omgekochten. Uit geheime winstdelingen en geldstromen maakt het OM op dat de oud-directeur 1,2 miljoen euro zou hebben verdiend aan vastgoedtransacties van zijn werkgever. (ANP)

Hyundai roept auto’s terug

WASHINGTON/SASSENHEIM, 27 sept. Autobouwer Hyundai roept in de Verenigde Staten bijna 140.000 auto’s van het type Sonata terug wegens een probleem met de stuurinrichting. Dat maakten Amerikaanse verkeersveiligheidsautoriteiten bekend. Het gaat om de sedanversie van het Sonata-model 2011. Door het probleem kan de bestuurbaarheid van de auto verminderen. Sonata-rijders in Nederland hoeven zich geen zorgen te maken. Het gaat om een type dat niet in Nederland is verkocht. (ANP)

Marjan Oudeman naar AkzoNobel

Door een onzer redacteuren

Amsterdam, 27 sept. Marjan Oudeman, voormalig divisiedirecteur van staalbedrijf Corus, wordt bij het verf- en chemieconcern AkzoNobel verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Dat heeft AkzoNobel vandaag bekendgemaakt. De 52-jarige Oudeman staat, volgens de Wall Street Journal, in de top-10 van Europese vrouwen die ‘het gemaakt hebben’. Ze komt in het op te richten Executive Committee van het bedrijf. Daarin krijgen de huidige vijf leden van de raad van bestuur gezelschap van vier topmanagers.