Film van de dag

De zwijgende melodramatische film Schlagende Wetter (1923) bevat naturalistische mijnscènes. scene uit de film Schlagende Wetter (1923) FOTO: ARTE Zur ARTE-Sendung Schlagende Wetter 9: Marie (Liane Haid) und Thomas (Eugen Klöpfer) sind unter brennenden Stollen eingeschlossen. © ZDF Foto: ZDF Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

Schlagende Wetter. Cultuurzender Arte zendt als enige nog wel eens een zwijgende film uit en soms participeert de zender zelfs in de restauratie van deze vaak verloren gewaande schatten uit filmarchieven van over de hele wereld. Ook geeft Arte opdracht aan muzikanten om de stomme films muzikaal op te luisteren. Vannacht wordt een Duits melodrama uit 1923 vertoond over een zwanger meisje dat in de steek wordt gelaten door haar vriend en onderdak vindt bij een mijnwerker. Indertijd werd de film geprezen om de naturalistische scènes die zich afspelen in een mijn. (Karl Grune, 1923, Dui), Arte, 0.30-1.40u.André Waardenburg

    • Film van de Dag