Een nieuwe superheld is geboren

New York. Links: een moslimjongen die zijn benen verloor bij een tragisch landmijnongeluk. Rechts: superheld 'Silver Scorpion'. Dit is de nieuwe stripheld van Liquid Comics, voorheen Virgin Comics LLC. Na het tragische ongeluk moet de jongen zijn eigen handicap leren accepteren. Hij wil vechten voor sociale integratie, gelijkheid en rechtvaardigheid. En, niet onbelangrijk voor een superheld, hij komt er achter dat hij bovennatuurlijke krachten heeft: de Zilveren Schorpioen heeft de gave om metaal te kunnen besturen. Het idee voor de superheld is afkomstig van een groep gehandicapte jonge Amerikanen en Syriërs die vorige maand bijeenkwamen in Damascus. De bijeenkomst was een initiatief van de 'Open Hands Initiative', een non-profit organisatie opgericht door de Amerikaanse filantroop en zakenman Jay T. Snyder. De strip zal, zoals het er nu naar uitziet, begin november in het Arabisch en Engels verschijnen. In this artwork provided by Liquid Comics, LLC, the "Sliver Scorpion" is shown. The new superhero is Muslim, who loses his legs in a tragic landmine accident and must learn to come to terms with the reality of his disability while learning to use his newfound power to fight for social inclusion, equity and justice. The "Silver Scorpion" is the first cross-cultural superhero with disabilities created by bringing together Syrian and American youth with disabilities in Damascus, Syria as part of the Open Hands Initiative’s inaugural Youth Ability Summit. (AP Photo/Liquid Comics, L.L.C.) NO SALES

. Links: een moslimjongen die zijn benen verloor bij een tragisch landmijnongeluk. Rechts: superheld ‘Silver Scorpion’. Dit is de nieuwe stripheld van Liquid Comics, voorheen Virgin Comics LLC.

Na het tragische ongeluk moet de jongen zijn eigen handicap leren accepteren. Hij wil vechten voor sociale integratie, gelijkheid en rechtvaardigheid. En, niet onbelangrijk voor een superheld, hij komt er achter dat hij bovennatuurlijke krachten heeft: de Zilveren Schorpioen heeft de gave om metaal te kunnen besturen.

Het idee voor de superheld is afkomstig van een groep gehandicapte jonge Amerikanen en Syriërs die vorige maand bijeenkwamen in Damascus. De bijeenkomst was een initiatief van de ‘Open Hands Initiative’, een non-profitorganisatie opgericht door de Amerikaanse filantroop en zakenman Jay T. Snyder.De strip zal, zoals het er nu naar uitziet, begin november in het Arabisch en Engels verschijnen.