Een nieuwe superheld is geboren

. Links: een moslimjongen die zijn benen verloor bij een tragisch landmijnongeluk. Rechts: superheld ‘Silver Scorpion’. Dit is de nieuwe stripheld van Liquid Comics, voorheen Virgin Comics LLC.

Na het tragische ongeluk moet de jongen zijn eigen handicap leren accepteren. Hij wil vechten voor sociale integratie, gelijkheid en rechtvaardigheid. En, niet onbelangrijk voor een superheld, hij komt er achter dat hij bovennatuurlijke krachten heeft: de Zilveren Schorpioen heeft de gave om metaal te kunnen besturen.

Het idee voor de superheld is afkomstig van een groep gehandicapte jonge Amerikanen en Syriërs die vorige maand bijeenkwamen in Damascus. De bijeenkomst was een initiatief van de ‘Open Hands Initiative’, een non-profitorganisatie opgericht door de Amerikaanse filantroop en zakenman Jay T. Snyder.De strip zal, zoals het er nu naar uitziet, begin november in het Arabisch en Engels verschijnen.