Derde nederlaag in acht dagen voor Feyenoord

Trainer Mario Been stapt voorlopig niet op bij Feyenoord. Dat zei hij gisteren na de 3-0 nederlaag van de Rotterdamse club bij NEC. „Zoiets zou ik alleen overwegen als de spelers niet meer met me verder willen”, verklaarde Been. Hij was vooral ontevreden over de prestatie van zijn spelers in de eerste helft. „In de tweede helft was het ook niet goed, maar toen speelden we wel beter. Dit doet ongelooflijk pijn”, aldus Been. „Ik ben niet alleen trainer maar ook supporter van Feyenoord. We moeten nu dicht bij elkaar blijven en elkaar helpen. Dan komt er een keer een ommekeer.”

Na de nederlagen tegen Ajax (competitie) en Roda JC (beker) verloor Feyenoord gisteren voor de derde maal in acht dagen. NEC was op eigen veld veel te sterk voor het zwalkende Feyenoord, dat na een behoorlijk begin ver wegzakte.

Met de uitslag kwam Feyenoord er nog genadig van af. De aanvallers van NEC verzuimden na de openingstreffer van Lasse Schöne de voorsprong uit te bouwen. Zij stuitten op de uitblinkende doelman Rob van Dijk, die zijn club lang voor een afgang behoedde. In de slotfase was Van Dijk echter kansloos op inzetten van Rick ten Voorde en Bram Nuytinck.

Feyenoord was niet slecht aan het duel begonnen. Met Jerson Cabral en Georginio Wijnaldum op de vleugels werd de aanval gezocht. Cabral bracht Feyenoord bijna op voorsprong. Maar de openingstreffer viel na bijna 20 minuten aan de andere kant. Op aangeven van Lorenzo Davids profiteerde Schöne eenvoudig van onoplettendheid in de defensie van Feyenoord: 1-0.

Van Dijk hield het machteloze Feyenoord met knappe reddingen lange tijd in de wedstrijd, maar in de slotfase van het duel sloeg NEC alsnog tweemaal toe: 3-0. Been was teleurgesteld. „Als club krijgen we klap op klap. In de kleedkamer zat een heel aangeslagen jonge spelersgroep. Maar we moeten verder.” (ANP)