Claudia de Breij wint de Poelifinarioprijs

Claudia de Breij heeft met haar Hete Vrede de Poelifinario voor het indrukwekkendste cabaretprogramma van het seizoen gewonnen. Paulien Cornelisse is met haar debuutprogramma Dagbraken bekroond met de Neerlands Hoop, de prijs voor het meest belovende cabarettalent. De prijzen werden gisteravond uitgereikt in de Kleine Komedie in Amsterdam.

De Breij was bij voorbaat al favoriet. De andere genomineerden waren Marc-Marie Huijbregts, Jeroen van Merwijk, Mike Boddé & Thomas van Luyn, Eric van Sauers en Jeroen Zijlstra. De Breij is ook bekend als tv-presentatrice. „Maar tijdens het schrijven van Hete Vrede heb ik definitief voor het theater gekozen”, zei ze na de prijsuitreiking. „Het theater gaat nu vóór.” Ze speelt het bekroonde programma dit hele seizoen door.

Paulien Cornelisse had als aankomend talent concurrentie van Roué Verveer en het duo Kamps & Kamps. In haar dankwoordje maakte ze „een lange neus” naar alle theaterimpresariaten die geen heil zagen in haar cabaretplannen. Beide winnaressen zijn vanavond te gast in het tv-programma De wereld draait door.

    • Henk van Gelder