BlackBerry Playbook: prettablet voor zakenmensen

BlackBerry fans kunnen weer rustig ademhalen: Research in Motion gaat overeenkomstig de geruchten inderdaad een tablet pc uitbrengen die gebaseerd is op een BlackBerry platform – een besturingssysteem dat zo te zien compleet opnieuw vormgegeven is. De Playbook, zoals het apparaat gedoopt is, is een tablet computer met een 7 inch aanraakscherm, een gewicht van

playbookBlackBerry fans kunnen weer rustig ademhalen: Research in Motion gaat overeenkomstig de geruchten inderdaad een tablet pc uitbrengen die gebaseerd is op een BlackBerry platform - een besturingssysteem dat zo te zien compleet opnieuw vormgegeven is. De Playbook, zoals het apparaat gedoopt is, is een tablet computer met een 7 inch aanraakscherm, een gewicht van 400 gram en een dual core ARM processor van 1 GHz met 1 GB geheugen. Het apparaat werd gisteren aangekondigd op het ontwikkelaarscongres van het Canadese bedrijf en is een concurrent voor bijvoorbeeld de Apple iPad (10 inch) en de Samsung Galaxy Tab (7 inch).

De BlackBerry Playbook zou eigenlijk BlackPad heten, maar die naam was blijkbaar toch niet aantrekkelijk genoeg.  ’ PlayBook’  mag dan klinken als een prettablet, het is wel degelijk een professionele tablet pc, zegt RIM. Bedoeld voor zakelijke toepassingen die de BlackBerry-gebruikers al kennen, maar aangevuld met allerlei software waarmee je prima de tijd kunt doden: films kijken, muziek luisteren, games spelen, sociaal netwerken en foto’s en video’s maken. De Playbook heeft twee camera’s (5 megapixel aan de achterzijde, 3 megapixel aan de voorzijde) en is geschikt voor videobellen. Daarnaast kan het apparaat, dat vergeleken met concurrenten een vrij brede rand heeft, draadloos gebruik maken van de gegevens op een gewone Blackberry smartphone. Het besturingssysteem is BlackBerry OS, geschikt voor multitasking. De PlayBook kan ook overweg met software die gemaakt is met Adobe Flash 10.1, Adobe Air en Java. 

Een prijs is nog niet bekend en over de introductiedatum wil RIM nog niet meer kwijt dan dat het “begin 2011″ wordt.

specificaties:

  • 7 inch lcd multitouch scherm  1024 x 600 pixels
  • BlackBerry Tablet OS met multiprocessing en multitasking
  • 1 GHz dual-core processor en 1 GB RAM
  • twee camera’s, de achterste ondersteunt 1080p HD videoopnames
  • HDMI video output
  • wifi en bluetooth, latere modellen met 3G en 4G
  • 130mm x 193mm x 10mm, 400 gram

reclamefilmpje van de BlackBerry Playbook:

    • Marc Hijink