Beatrix ook op Twitter

Het Koninklijk Huis heeft een eigen twitterpagina geopend. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) plaatst sinds afgelopen weekend berichten met nieuws over koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Zaterdagochtend om 10.00 uur werd de eerste tweet verstuurd: ‘Koningin steekt vandaag kaars aan voor slachtoffers geweldsdelicten tijdens Dag Herdenken Geweldslachtoffers’. Vlak daarna volgde het tweede bericht, waarin prins Willem-Alexander en prinses Máxima de ruim 15.000 volgers „een goede Burendag” toewensten.

De koningin liet zich tijdens haar laatste kersttoespraak nog kritisch uit over virtuele contacten. Beatrix zei toen: „Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes.”

De toespraak leidde tot protestacties, zoals op de Dam in Amsterdam waarbij tientallen gebruikers van Twitter elkaar de hand schudden. Met deze actie wilden ze laten zien dat virtuele contacten wel degelijk echte contacten kunnen opleveren.

Op de vraag of de koningin van mening is veranderd, wil de RVD niet reageren. „U zult mij dit niet horen zeggen”, laat een woordvoerder weten. „Voor meer informatie verwijs ik u naar het persbericht.” (NRC)