3 redenen om tv te kijken

1 Cruijff himself

Holland Sport

Ned. 3, 20.25-21.20u.

Wilfried de Jong doet een uitgebreid interview met Johan Cruijff. Het zal waarschijnlijk gaan over Cruijffs stevige column over Ajax, vorige week in de Telegraaf, en de reacties daarop.

2 locatietheater

Tegenlicht: Een Griekse tragedie

Ned. 2, 20.55-21.47u.

Griekenland was het eerste land in Europa dat getroffen werd door de crisis. Een dreigend failliet van het land is door de EU-lidstaten afgewend. Onder de Griekse bevolking groeit de woede en dagelijks vullen de straten zich met demonstranten. Een portret van een Grieks dorp in crisistijd.

3 verzoenen

Dokument: Verloren Band

Ned. 2, 22.55-23.55u.

De ouders van interviewer Frénk van der Linden scheidden veertig jaar geleden. Hij en zijn zus werden aan de vader toegewezen; het was voor het eerst dat een rechter voor de vader koos, en niet de moeder. Sindsdien hebben zijn ouders geen woord met elkaar gewisseld. Als bij zijn moeder Alzheimer wordt geconstateerd, onderneemt Van der Linden nog één poging om ze bij elkaar te brengen.