Vrolijk bier

Het idee ontstond vier jaar geleden toen drie Australische vrienden in een wasserij een biertje dronken. Ze vonden de smaak maar laf. Ze wilden een crisp, droog en makkelijk drinkbaar biertje en zetten de volgende dag een laboratorium op. Omdat Australiërs vooral ‘gezonde’ bieren drinken, moest het koolhydraatarm en conserveermiddelenvrij worden. Een meesterbrouwer adviseerde verlenging van het brouwproces om overbodige suikers te elimineren. Skinny Blonde was onmiddellijk een succes. De eerste jaren werd het alleen uit de tap geschonken. Vanaf het moment dat er gebotteld kon worden, was pin-up Daisy geboren: zodra het bierniveau zakt en de fles warmer wordt, start ze een striptease. Het bier is sinds de komst van Daisy niet aan te slepen. Er wordt gezocht naar een importeur voor Europa. Twee nieuwe recepten zijn in de maak, met natuurlijk twee nieuwe pin-ups, een brunette en een roodharige.

voor info:skinnyblonde.com.au

    • Pam Asselbergs