selectie zondag

Bernard Haitink en het CGO in Beethoven en Bruckner. Bernard Haitink,dirigent,conductor. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 31 oktober 2006 ©Vincent Mentzel 2006

informatief

Kunstuur. Presentator Joost Karhof in gesprek met schrijver Adriaan van Dis over zijn nieuwe roman Tikkop en filmregisseur Rudolf van den Berg, van wie deze week Tirza in première ging.Ned.2, 17.35-18.20u.

Panorama: ze pakken ons werk af. Verslag van een experiment in Groot-Brittannië: werkloze autochtonen nemen tijdelijk de banen over van Oost-Europeanen in de aardappelfabriek, aspergeteelt, bouw en horeca.Canvas, 20.10-21.00.

Das Philosophische Quartett. Peter Sloterdijk en Rüdiger Safranski praten met schrijver Thea Dorn en journalist/schrijver Matthias Matussek over de toenemende respectloosheid waarmee mensen elkaar bejegenen.ZDF, 0.35-1.35u.

amusement

Penoza. Aflevering drie, waarin Carmen (Monic Hendrickx) haar broer Irwan (Fedja van Huêt) in de gevangenis bezoekt om erachter te komen wie haar man vermoord heeft. Justitie laat beslag leggen op haar huis en bankrekeningen. Er duikt een schuldeiser op die Carmen met een mes op de keel bedreigt. Ned.3, 20.15-21.10u.

Retour Uruzgan. Eerste deel van tweedelige dramaserie van Erik van ’t Wout. Luitenant Huub Beckers keert terug uit Uruzgan om zijn door een bermbom omgekomen collega te begraven. Hij worstelt met de vraag of hij de dood van zijn ondergeschikte had kunnen voorkomen. Journaliste Judith Wezendonk was getuige van het incident en is verontwaardigd over de dood van Beckers collega. Haar onderzoek naar de gebeurtenis levert verontrustende feiten op, waardoor hij steeds verder onder druk komt te staan. Ned.2, 21.05-22.00u.

sport

Formule 1: Grote Prijs van Singapore. Rechtstreeks verslag van de race. BBC 1, 13.10-16.25u.