selectie zaterdag

Paardenraces en damesmode op de banen van Ascot. Hungarian race horse Overdose is seen in Dunakeszi September 10, 2008. Hungarian steel entrepreneur Zoltan Mikoczy stumbled upon brilliant sprinter Overdose, who he reckons is the best and most exciting racehorse to come out of the eastern half of Europe in 130 years, by accident. Picture taken September 10, 2008. To match feature HORSE-RACING/OVERDOSE REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY) REUTERS

informatief

Rondom 10. Discussieprogramma, live vanuit Felix Meritis in Amsterdam. Vanavond wordt over het Nederlandse pensioenstelsel gedebatteerd door bestuurders, gepensioneerden, spaarders en andere betrokkenen. Ned.2, 21.10-22.00u.

Zembla: De dioxinepaling. Vette vis is heel gezond, krijgt de consument vaak te horen. Want daar zitten veel omega 3 vetzuren in. Maar is de paling ook zo gezond?Ned.2, 22.35-23.15u.

documentaire

Vranckx: Bloedbad in de jungle. Reportage van Aidan Hartley voor Channel 4 over traditionele stammen in de jungle van Colombia die opgejaagd, bedreigd en vermoord worden door het leger, de FARC en mijnbouwbedrijven.Canvas, 20.10-20.40u.

beeldende kunst

Kunstuur. Deze week wordt Antony Gormley gevolgd bij zijn land-art project ‘Exposure’ dat afgelopen weekeinde in Lelystad werd geplaatst. Lingerieontwerpster Marlies Dekkers en muzikant/acteur Bob Fosko bezoeken hotel-restaurant de Havixhorst, waarvan de eigenaren beeldhouwwerken verzamelen. Hans den Hartog Jager bezoekt een tentoonstelling en het atelier van Ina van Zyl, van wie de tentoonstelling ‘Schaamstukken’ nu in het Gemeentemuseum Den Haag te zien is. Ned. 2, 17.00-17.55u.

amusement

De Jong speelt met acteurs. Wilfried de Jong onderzoekt de valkuilen, ambities en roem van het acteervak. Hij interviewt Waldemar Torenstra, Dragan Bakema, Tygo Gernandt, Barry Atsma en Frank Lammers en vraagt hun scènes te spelen en commentaar op elkaars werk te leveren.Ned.3, 21.30-22.55u.

De lange nacht van de korte film. Isolde Hallensleben presenteert de tiende editie van dit jaarlijkse programma. Met kenners van het genre, YouTubefilms, virals, micromovies en onetakefilms.Ned.2, 23.15-7.55u.