Kraaien op de voorplaat 2

Wetenschapsbijlage, 18-09-10

Een Caledonische kraai siert het voorblad van de wetenschapbijlage. In het bijschrift wordt gesuggereerd dat deze kraaien handiger zijn dan andere kraaiachtigen. Daarbij wordt niet alleen gewezen op het eten met stokjes, maar ook op hun behendigheid in het kraken van noten door deze van grote hoogte te laten vallen. Nu ben ik niet zo chauvinistisch van aard, maar wat dacht u van onze eigen Hollandse kraai? Fiets eens langs onze rivierdijken en u hebt grote kans op het asfalt scherven van grote ovale rivierschelpen aan te treffen. Vanuit de lucht op het asfalt gestort.Jazeker ... door onze eigen Hollandse kraai. Die wellicht geen stokjes nodig heeft, omdat er genoeg eten voorhanden is dat zonder stokjes bereikbaar is. Maar die misschien dus net zo slim is als de Caledonische. Vooralsnog zou dat laatste, wetenschappelijk gezien, de hypothese moeten zijn.

Lou Spoor

Badhoevedorp

    • Lou Spoor