Kort nieuws voorpagina

Eerste acties van kunstenaars tegen subsidiekorting

Amsterdam, 25 sept. In meer dan tien theaters en concertzalen hebben acteurs en musici gisteravond, voorafgaand aan concerten en voorstellingen, een manifest voorgelezen tegen de mogelijke onevenredige bezuinigingen op kunstsubsidies van het kabinet in oprichting. Pagina 7

Geen geld voor lagere babysterfte

Rotterdam, 25 Sept. Het doel van het kabinet om de vermijdbare sterfte bij baby’s binnen vijf jaar te halveren is niet haalbaar. Minister Klink trekt slechts een fractie van het benodigde geld uit om de sterfte te verminderen van 400 tot 200 baby’s per jaar. Pagina 2

Eerste dode door resistente bacterie

Rotterdam, 25 sept. Voor het eerst is vastgesteld dat in Nederland een patiënt is overleden aan een zogeheten ESBL-bacterie, die resistent is voor vrijwel alle soorten antibiotica. Dat bevestigt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Pagina 3

Bassist Van de Geyn stopt met muziek

Dordrecht, 25 sept. Bassist Hein van de Geyn (53) zegt de muziek vaarwel. Van de Geyn werkte met vele Europese en Nederlandse jazzmusici, was jaren bassist in bands van Toots Thielemans en Chet Baker. Pagina 9

V.d. Nieuwelaar (66) overleden

Amsterdam, 25 sept. Ontwerper en architect Aldo van den Nieuwelaar is afgelopen woensdag op 66-jarige leeftijd overleden. Met geometrisch vormen als uitgangspunt ontwierp hij lampen, meubelen en stoffen.

Stuxnet-virus

Rotterdam, 25 sept. Het gevaar van het computervirus Stuxnet, dat het gemunt heeft op industriële systemen, is nog niet geweken. Experts waarschuwen dat de worm zich nog steeds verspreidt over bedrijfspc’s. Pagina 15