Kort nieuws Sport

Onderzoek naar zware overtreding spits Vennegoor

Wenen, 25 sept. Voetballer Jan Vennegoor of Hesselink (31) wordt in Oostenrijk mogelijk vervolgd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Door toedoen van de Nederlandse spits van Rapid Wien liep verdediger Stefan Lexa van SV Ried woensdag een ernstige knieblessure op. Het openbaar ministerie in Ried stelt een onderzoek in naar de charge van Vennegoor of Hesselink. „Als de overtreding is gemaakt zonder bedoeling de bal te spelen, kan er sprake zijn van zware mishandeling”, liet de officier van justitie gisteren weten. Hij neemt ook de uitlatingen van Lexa mee in zijn rapport. Volgens de speler van SV Ried was bij Vennegoor of Hesselink „pure opzet” in het spel. „Hij had eerder in de wedstrijd na een duel al gedreigd dat hij mij zou terugpakken.” (ANP)

Volendam deelt koppositie na zege

Rotterdam, 25 sept. FC Volendam is naast FC Zwolle aan kop van de eerste divisie gekomen. Zwolle heeft alleen een wedstrijd minder gespeeld. Volendam won gisteravond met 2-1 van Fortuna Sittard. RBC Roosendaal boekte een 3-1 zege bij Telstar. Bij FC Almere City- FC Emmen vielen meer rode kaarten dan doelpunten. Almere beëindigde de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, met negen spelers, Emmen met tien. RKC Waalwijk won de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 3-1 en steeg naar de vijfde plaats. (ANP)

Britten leiden volleybalduels

Nieuwegein, 25 sept. Vier Britse scheidsrechters fluiten komend seizoen wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. De vier doen hier ervaring op met het oog op de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Vorig jaar deden zij al ervaring op in Frankrijk. Het is de bedoeling dat per weekeinde één scheidsrechter naar Nederland komt en samen met een Nederlandse internationale scheidsrechter een wedstrijd in de A- of B-League fluit. (ANP)

Masela zegt af voor WK turnen in Ahoy

Rotterdam, 25 sept. Wyomi Masela (16) heeft afgezegd voor de wereldkampioenschappen turnen in Rotterdam. De turnster uit Hengelo raakte deze week tijdens de training geblesseerd aan haar elleboog. Masela is na Mayra Kroonen de tweede turnster die geblesseerd moet afhaken voor de WK, die van 16 tot en met 24 oktober in Ahoy wordt gehouden. Zij wordt vervangen door Yvette Moshage of Dianne Teunisse. (ANP)

NAC gaat door met Karelse/Aandewiel

Breda, 25 sept. John Karelse en Gert Aandewiel maken het seizoen af als hoofdtrainers van NAC Breda. Dat zijn beiden gisteren overeengekomen met technisch directeur Jeffrey van As. De assisent-trainers Karelse en Aandewiel staan al ruim een maand voor de groep, na het vertrek van Robert Maaskant naar het Poolse Wisla Krakow. (ANP)