Kort nieuws Binnenland

Opgepakte Dino S. gedagvaard in liquidatieproces

Door een onzer redacteuren

Amsterdam, 25 sept. Dino S. moet maandag 5 oktober voor het eerst verschijnen voor de Amsterdamse rechtbank in het grote liquidatieproces. Dino S., die net als Willem Holleeder wordt gezien als een van de leidende figuren in de Amsterdam onderwereld, werd eind augustus werd opgepakt. Hij werd al drie jaar gezocht wegens drugshandel en mogelijke betrokkenheid bij liquidaties in het criminele milieu. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet Dino S. als opdrachtgever van de verdachten die nu voor de rechter staan in het liquidatieproces. Daarom wil het OM dat dezelfde rechters kijken naar het dossier van Dino S. De rechtbank zal uiteindelijk beslissen of de zaak tegen Dino S. zal worden gevoegd in het lopende proces.

Vierde verdachte in vermissingzaak

Rotterdam, 25 sept. De politie Rotterdam-Rijnmond heeft donderdagmiddag een vierde verdachte gearresteerd in de zaak rond de vermissing van de 7-jarige Kaylee uit Rotterdam. Het is de vriend van de al eerder aangehouden moeder. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De man heeft zich op verzoek van de politie bij het bureau gemeld. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing. Het meisje kwam dinsdagmidag niet terug uit school, maar werd na een intensieve zoekactie woensdagmiddag gevonden bij haar oma in Pernis. De vermissing was het gevolg van problemen in de relationele sfeer. Rechercheurs hebben de verdachten inmiddels gehoord, net als het meisje zelf. De politie zet het onderzoek voort om achter de exacte toedracht en achtergronden van de vermissing te komen. Jeugdzorg heeft het meisje opgevangen en voorlopig ergens anders ondergebracht. (ANP)

Vader bekent doden zoon (11)

Rotterdam, 25 sept. De 42-jarige vader uit Sint Joost (Limburg) die sinds donderdag vastzit voor de dood van zijn 11-jarige zoon heeft bekend dat hij de jongen in de nacht van woensdag op donderdag om het leven heeft gebracht. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) gisteren bekend. Het OM in Roermond verdenkt de man van moord of doodslag. De rechtbank in Roermond verlengde het voorarrest van de verdachte vrijdag met veertien dagen. (ANP)

Paling uit grote rivieren vol dioxine

Rotterdam, 25 sept. Paling uit de grote rivieren en de Biesbosch bevat teveel dioxine. Daarmee voldoet de vis niet aan de huidige Europese dioxinenormen. Dat meldt het tv-programma Zembla zaterdagavond op Nederland 2. Dioxine is een chemische afvalstof die via voedsel in het menselijk lichaam komt. Een teveel aan de stof kan kanker veroorzaken. Ook is dioxine zeer schadelijk voor het ongeboren kind. In 2007 waarschuwde de Voedsel en Waren Autoriteit al voor het hoge dioxinegehalte in Nederlandse paling. De VWA drong toen aan op een vangstverbod maar dat is er niet gekomen. (ANP)

Belager Gouden Koets langer vast

Rotterdam, 25 sept. De 29-jarige man uit Lichtenvoorde die op Prinsjesdag een massief glazen waxinelichthouder van 625 gram gooide naar de Gouden Koets moet langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren besloten.

De verdachte zit vast voor poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan mensen in de buurt van de Gouden Koets, de beschadiging de Gouden Koets en daarnaast nog voor het bedreigen van iemand anders op een andere datum. (ANP)