Koel, regen

Het is dit weekeinde fris, zeker vergeleken met de nazomerdagen van afgelopen week. Met moeite weet de temperatuur nog net de 15 graden te halen.

Vandaag waait daarbij eerst ook nog een stevige noordwestenwind, aan zee met windkracht 6, maar die neemt weer af. Er zijn grote verschillen: vanmiddag breekt de zon nog geregeld door, morgen is het overwegend bewolkt. Vandaag vallen er enkele buien, maar morgen gaat het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen langdurig regenen. Komende nacht is het rustig en koud en ontstaat er lokaal ook nog mist bij minima van 6 tot 10 graden.

Zondag begint grijs en in het zuiden van het land nog droog, maar daar volgt ’s middags ook de regen. Met 12 tot 15 graden is het kil.

Volgende week wordt de wisselvalligheid minder. De luchtdruk stijgt doordat een hogedrukgebied, dat zich opbouwt boven Scandinavië, meer invloed krijgt op het weer in onze omgeving.

Maandagochtend trekt de regen langzaam naar het zuiden weg. Het blijft nog grotendeels bewolkt en met 14, 15 graden is het nog steeds aan de frisse kant. De rest van de week is het rustig weer met slechts een zwakke, soms matige oostelijke wind.

Vanaf dinsdag laat de zon zich wat vaker zien en blijft het droog. Maar met maxima rond 15 graden is het net iets te koud voor de laatste week van september.