film zondag

Sense and Sensibility (Ang Lee, 1995, VS). Actirce Emma Thompson kreeg Oscar voor scenario van nauwgezette visualisering van Jane Austens gelijknamige, licht satirische zedenroman over de trouwlustige zusjes Dashwood. Met Thompson als de oververantwoordelijke Elinor en Kate Winslet als als de impulsieve Marianne. scene uit de film Sense and Sensibility (1995) FOTO: Columbia Pictures Kate Winslet (l) Emma Thompson

Rat Race (Jerry Zucker, 2001, VS/Canada). Merkwaardig ouderwetse formulefilm over soort anarchistische vossenjacht laat komische stijlen van Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cuba Gooding jr. en John Cleese totaal niet op elkaar aansluiten. RTL4, 21.00-23.20u.

La vida secreta de las palabras / The Secret Life of Words (Isabel Coixet, 2005, Spanje). Tweede Engelstalige film (na My Life Without Me) van de Catalaanse Coixet (1960), met andermaal actrice Sarah Polley als een jonge vrouw die met het leven in het reine moet zien te komen. Als verpleegster ontfermt ze zich over een tijdelijk blinde man (Tim Robbins). Integer drama over twee gekneusde zielen. Ook met Julie Christie. Canvas, 22.05-23.55u.