Feyenoord geeft tekst en uitleg

De directie van Feyenoord heeft gisteren bij wijze van uitzondering op de eigen website tekst en uitleg gegeven aan de supporters over de huidige problematiek. De clubleiding reageert hiermee op berichten in de media dat de Rotterdamse club zich dieper in de schulden zou hebben gestoken door het aangaan van nieuwe leningen.

„Ik durf het bijna niet te zeggen, maar je krijgt wel eens de indruk dat er mensen zijn die Feyenoord bewust in een kwaad daglicht willen stellen”, betoogt algemeen directeur Eric Gudde. „Wie het zijn en met welk doel ze dat doen, daar houd ik me niet mee bezig, maar storend is het wel. We hebben alle tijd en energie nodig om te zorgen dat we uit de ellende komen.”

Feyenoord heeft een schuldenlast van bijna 40 miljoen euro. Door de uitschakeling in de Europa League en de KNVB-beker verloopt dit seizoen zowel in financieel als in sportief opzicht slecht.

Volgens Gudde is Feyenoord financieel gezien op de goede weg. „Denk aan de onlangs gedane laatste betaling aan de fiscus van circa 2,5 miljoen euro in de belastingzaak uit de jaren negentig.”

Tot ergernis van de clubleiding is er rumoer ontstaan over de nieuwe spelersbus. De aanschafkosten zouden volgens supporters beter besteed kunnen worden. Trainer Mario Been voelde zich gisteren genoodzaakt uit te leggen dat hij een dag eerder niet de sleutels heeft gekregen van een gloednieuwe bus, maar één waarop nieuwe stickers zijn aangebracht. (ANP)