Veel wind, fris

Na de mooie nazomerse dag van gisteren passen de komende dagen meer bij het seizoen, met wisselvallig weer, soms veel wind en hier en daar een flinke dip in de temperatuur.

Nederland ligt in een gebied met verschillende lagedrukkernen, van Scandinavië tot Italië. Ingesloten door twee hogedrukgebieden blijven storingen over ons land heen slingeren. Vanavond breidt een nieuw regengebied zich uit vanuit het westen. De wind trekt aan naar kracht 5 tot 6 aan zee en naar kracht 3 tot 4 landinwaarts. Pas laat in de nacht wordt het droog met flinke opklaringen bij minima rond 10 graden.

Morgen begint met flinke zonnige perioden en nog steeds met een stevige noordenwind. In de middag krijgt vooral het westen te maken met buien, verder landinwaarts blijft het bij een enkele bui. In de middag neemt de wind af. In de frisse lucht wordt het niet warmer dan 14, 15 graden.

Zondag is een regenachtige, kille en grijze dag. Er zijn plekken waar het niet warmer wordt dan 12 graden.

Maandag verloopt aanmerkelijk droger. Een hogedrukgebied net ten westen van Noorwegen krijgt dan meer invloed en drukt het slechte weer naar het zuiden weg. Een aantal droge dagen volgt, waarin zon en wolken elkaar afwisselen. Maar met een graad of 14 blijft het wel tamelijk fris.