Tracks

Dorleac, bestaande uit Spinvis (r) en Geike Arnaert (l)

Rihanna – Only girl / Akon – Angel

De Europese boemboemtrein dendert verder over de Amerikaanse urban scene heen. De lomp pompende vierkwartsmaat domineert de eerste singles van de aanstaande najaarsalbums van Rihanna en Akon. Only Girl (In The World) van r&b-zangeres Rihanna is geproduceerd door het Noorse Stargate. Angel van zanger Akon is mede gemaakt door de onder Amerikaanse artiesten populaire houseproducer David Guetta uit Frankrijk. (SvS)

Dorleac – Backwards

Spinvis werkte samen met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert (Hooverphonic), onder de naam Dorleac. Met reguliere instrumenten maakte hij een koel geluidsbeeld ter omlijsting van Arnaerts koele stem. Het geheel is nogal vlak. Mooie uitschieter is het liedje Backwards waarin Arnaerts stem af en toe lijkt te breken. (HC)

Sébastien Tellier – Kilometer (A-Trak Remix)

Ronduit geile remix van het slappe origineel van Franse danceproducer Tellier. A-Trak verhoogt het tempo en plaatst alle zuchtjes, gefilterde synthesizervegen, gedempte beats en discokringeltjes precies op hun plek. (RR)

Orgone – Waiting

Instrumentale woestijnfunk uit Los Angeles, met Mexicaans randje. Eindigt met bedwelmende trompetsolo. Van cd Killion Vaults. (RR)

Maps & Atlases – Solid Ground

Zuigend orgeltje biedt op tegen het geknepen stemgeluid van Dave Davidson. Dit kwartet maakt er met gitaar, fluit, percussie en meerstemmige zang een gelaagde avant-folk-mix van. Single van cd Perch Patchwork. (RR)

Neil Young – Le Noise (‘Making of’-video)

In een making of-filmpje legt producer Daniel Lanois uit hoe het vandaag verschenen album Le Noise van Neil Young werd opgenomen met gebruikmaking van een akoestisch geluidssysteem dat oorspronkelijk voor een kerkorgel was aangelegd. Het hele huis stond te trillen, hoewel Young het deed met slechts een gitaar en twee versterkertjes die tot elf werden opgedraaid. Op YouTube. (JV)

M.m.v. Hester Carvalho, Jan Vollaard, Ron Rijghard en Saul van Stapele