Sport kort

Braziliaan Douglas wil graag uitkomen voor Nederlands elftal

ENSCHEDE. De Braziliaanse verdediger Douglas heeft bondscoach Bert van Marwijk overtuigd van zijn wil om Nederlander te worden. De coach ziet de speler van FC Twente als een versterking voor zijn selectie. Douglas en Van Marwijk spraken elkaar gisteren in het stadion van FC Twente. „Ik wilde bovenal van Douglas horen dat hij graag Nederlander wenst te worden. Die overtuiging heb ik nu”, aldus Van Marwijk. „Mocht hij het Nederlanderschap verkrijgen, zie ik in hem een versterking van mijn groep.” Douglas hoopt snel voor Oranje te kunnen uitkomen. „Ik zou het een grote eer vinden als de bondscoach mij oproept voor het Nederlands elftal.” (ANP)

Sprinter Bennati naar nieuw Team Schleck

ROME. De Italiaanse wielrenner Daniele Bennati rijdt volgens seizoen voor de nieuwe Luxemburgse ploeg van de broers Frank en Andy Schleck. De sprinter onthulde dit gisteren op zijn Twitterpagina. De bijna 30-jarige Bennati reed sinds 2008 voor Liquigas en won dit seizoen de derde rit in Tirreno-Adriatico. In 2008 was hij de snelste in drie ritten in de Ronde van Italië en won hij ook het puntenklassement. Het jaar daarvoor won Bennati drie ritten en het puntenklassement in de Vuelta. De Schlecks verlaten na dit seizoen Saxo Bank van ploegleider Bjarne Riis voor hun eigen ploeg. (ANP, Belga)

Giri bezorgt schakers zege op Olympiade

CHANTY MANSISK. De Nederlandse schakers hebben gisteren ook hun derde wedstrijd bij de Olympiade in het Siberische Chanty Mansisk gewonnen. Anish Giri bezorgde de ploeg van teamcaptain Loek van Wely de zege op Slowakije: 2 1/2 - 1 1/2. Jan Smeets keerde terug in de opstelling. Dat ging ten koste van Daniel Stellwagen die een dag eerder tegen Rusland zijn partij had verloren. Smeets, Van Wely en Erwin L’Ami kwamen niet verder dan remise. Giri besliste het duel door Marian Jurcik in de laatste partij te verslaan. (ANP)