Slapen tussen de schaakborden

Jakarta, 24 sept. De vijf jaar oude Silpha Maharani slaapt tussen de schaakborden bij een sporthal in Jakarta. In de hoofdstad van Indonesië nam de nog maar 14 jaar oude schaker Masruri Rahman het gisteren op tegen 200 studenten in een wedstrijd simultaanschaken. Deze wedstrijd werd gehouden op de nationale sportdag van Indonesië, met de bedoeling om kinderen in aanraking te laten komen met de schaaksport. Masruri won vorig jaar al de wereldtitel in zijn leeftijdscatagorie in Thessaloniki, Griekenland. Het grote schaaktalent, dat nog naar de middelbare school gaat, komt uit een arm gezin van zes kinderen. Zijn vader, die zijn geld verdient als bestuurder van gemotoriseerde riksja's, leerde Masruri schaken. Zijn moeder is zijn vaste begeleider; ze gaat mee naar al zijn wedstrijden. Foto FPA In this photogaph taken September 23, 2010, five-year-old Silpha Maharani takes a nap beside chess boards while Indonesian rising chess star, 14-year-old national junior chess champion Masruri Rahman (not pictured), plays simultaneous matches against 200 students at a Jakarta gymnasium during an exhibition game celebrating national sports day and promoting chess to youngsters. Masruri won the gold medal in the 13-year-old division at the 5th World School Chess Championship in Greece in 2009. The junior high school student comes from a poor family of six children, his father, who taugh him to play chess, earns a living as an autorickshaw driver while his mother accompanies him during his games. AFP PHOTO / ROMEO GACAD AFP