Rode Kruis: aantal natuurrampen in 2009 gedaald

Vorig jaar deden zich de minste natuurrampen van het afgelopen decennium voor. Ook vielen de minste slachtoffers. In 2009 veroorzaakten natuurrampen 10.551 wereldwijd dodelijke slachtoffers. Dat zegt althans het Rode Kruis in het Wereld Rampen Rapport. Overstromingen zorgden voor de meeste slachtoffers. De meeste doden (1.117) vielen bij de aardbeving op het Indonesische eiland Sumatra in september. Van de in totaal 351 natuurrampen in 2009 werden er 325 veroorzaakt door het weer. Verzekeraar Munich Re, een van de weinige instanties die de schade van natuurrampen berekenen, stelt dat de laatste dertig jaar het aantal natuurrampen wereldwijd juist is verdubbeld en spreekt over bijna „900 serieuze gebeurtenissen per jaar”, met een schade van circa 70 miljard dollar.